hayata dair her şey..

hayata dair her şey..


19 Ekim 2012 Cuma


   







Merhaba Dostlarım,

Bugün "Nostalji Rüzgarı" köşemizde ; ilk yazısını beğenerek okuduğunuz , sevgili köşe yazarım canım teyzem Reyhan Poşpoş'un ikinci yazısını yayınlıyorum.
Tadı damağınızda kalacak bir yazı.Hepinize keyifli dakikalar diliyorum.


 Sevgilerimle,
Funda Dikmen






                                                        BAKIŞ AÇISI

                                               Kendi çektiğim fotoğraflarım..















17 Ekim 2012 Çarşamba

Seksenlerde Aşk..




     Herkese Merhaba,

     Seksenlerde aşk , bir başkaydı. Tertemiz, içten, sıcacık ve coşkulu. Uzaktan bakardın sevdiğine. Onu bir kere olsun görebilmek ; bir saniye olsun göz göze gelebilmek için saatlerce camda beklerdin. Mektup yazılırdı sevdiğini söylemek için ; cevabını günlerce bekleyeceğini bile bile.
    Öyle kolay aşık olunmazdı ; olunca da başkası olmazdı.Çabuk harcanmazdı sevgiler, günlük değildi.Aşk ucuz değildi , aksine paha biçilemezdi.Sevdiğini öyle bir severdin ki damarlarında o dolaşır; kalbini o yaşatırdı.Yemeden içmeden kesilirdin,hep onu düşünürdün.Fonda aşk şarkıları,elinde onun resmi sabaha kadar uyku tutmazdı. Hayaller kurardık, gerçekleşmesi için dualar ederdik.
    Sayfalar dolusu konuşmalar hazırlardık ama karşılaşınca heyecandan sadece bir merhaba derdik; o kadar. Onun için şiirler yazardık,vermeye cesaret edemediğimiz için çantasına atardık. Aşık olduğun zaman hiçbir şeyi görmezdi gözün. Herşey önemsizleşirdi bir anda.Ders çalışamazdın ve yaz sıcağında sekiz dersten bütünlemeye kalmayı göze alırdın.
     Öyle masumdu ki aşklar ; asla çıkar gözetmezdi.Bazen karşılıksız sevdiğin bile olurdu.Olsun yine de sahip çıkardın aşkına. Sadece sen onu sevdiğin için bile saygı duyardın aşka. Şarkılar sırdaşın olurdu. Seni birtek onlar anlardı.
Aslında seksenlerde aşkı anlamak için o dönemin şarkılarını dinlemek bile yeter.
Kısaca..Gözler kalbin aynasıydı..Asla yalan söylemezlerdi..


 


  Sevgilerimle,
Funda Dikmen



Bugün "Damak Tadı" köşemizde yazıma uygun romantik bir tarif var.Seni Seviyorum der gibi.. TİRAMİSU..
Tarifi gönderen canım kuzenim Burcu'ya çok teşekkür ediyorum.Afiyet olsun..Yerken içiniz sevgiyle dolsun..

                                                                                                                                                                                                                      
DAMAK TADI

BURCU'NUN TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER :

 





     
  • yarım kg süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı un 


YAPILIŞI :

Bunları orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişir.Ocaktan alıp , 1 paket labneyi ilave edip mikserle çırp ılınmaya bırak. 1 paket pastapan kakaolu keki , 2 tatlı kaşığı nescafe, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1.5 kahve fincanı su ile hafifçe ıslat.Ilınmış kremayı kekin arasına ve üzerine eşit şekilde sür.Buzdolabında soğumaya bırak ,servis yapmadan önce üzerine kakao serp.







 





 




 

16 Ekim 2012 Salı





     Herkese Merhaba,
    
     İki kalas bir heves..Haldun Taner böyle tarif etmiş tiyatroyu.Elbette bu tanım yaptıkları sanatın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya yetmiyor. Ama bunu söyleyebilecek kadar mütevaziler.O kadar aşıklar ki yaptıkları işe herşeye rağmen yılmadan devam etmişler.Zaten yıllarca para kazanamadan, birçok zorlukla mücadele ederek yapılan bir sanat aşksız yapılabilir mi?
    Eskiden tiyatrocuya kız bile vermezlermiş.Bu kadar saygın bir sanatı icra eden,saygın bir sanatçısınız ve kız vermiyorlar.Cebinizde para yok,sıkıntı içindesiniz,rahatsızsınız ya da bir acı kaybınız var ; ama her akşam insanların  karşısına çıkıp oynamak zorundasınız.Sahneye çıktığınızda hiçbir şey yokmuş gibi oynamak ne kadar zordur.Düşünün montaj yok, tekrarlama şansınız yok,ezberleyemedim yarın oynayalım deme lüksünüz hiç yok. Güçlü oyunculuk,ezber kabiliyeti,sabır,fedakarlık ve aşk eşittir tiyatro. Elbette bütün mesleklere saygımız var,hepsinin zor yanları var ;ama sanatçı olmak hele tiyatro sanatçısı olmak öyle kolay değil.
     Atatürk'ün dediği gibi   "Hepiniz milletvekili olabilirsiniz , bakan olabilirsiniz...  Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız."               
     Böyle fedakar,işine aşkla bağlı saygın tiyatro sanatçılarımızı ayakta alkışlıyorum.


 Sevgilerimle,
Funda Dikmen




















EROL GÜNAYDIN USTAYA SAYGILARIMLA..

 
 
 
 
 
 

15 Ekim 2012 Pazartesi



    

   Herkese Merhaba ,

   Bugün benim için güzel bir gün, umarım herkes için öyledir. Sabah mutlu uyandım güne iyi başladım. Çok şükür öyle de devam ediyor.Kuzenim Burçin aradı yazılarımızı çok beğendiğini söyledi.Sonra herkesten çok güzel tepkiler geliyor.Ben de çok seviniyorum.Teyzem aradı çok güzel bir haber verdi öyle mutlu oldum ki hemen yazmaya başladım.
   İnsanın ruh hali hayata bakışını çok etkiliyor.Mutluyken her şeyin ve hatta herkesin iyi yanlarını görüyorsunuz.Yaptığınız işte daha başarılı oluyorsunuz. Enerjinizi yüksek tutuyor. Geleceğe umutla bakmanızı sağlıyor. Yazmak beni çok mutlu ediyor ve çok heyecanlandırıyor. Yazılarım beğenildiği zamanda mutluluğum katlanıyor. Uyandığımda hemen ne yazacağımı düşünmeye başlıyorum. Herkese yazılarımdan bahsetmek istiyorum. Özellikle eşim bu durumdan çok şikayetçi. Başka birşey konuşmuyorum çünkü. Şu yazımı beğendin mi, böyle yapsam iyi olur mu, sayfama şunu ekliyeyim mi, sen yazını yazdın mı ? Ve böyle devam ediyor. Bizi mutlu eden şeyleri hiç bırakmayalım.Yanında mutlu olduğumuz insanlara sıkı tutunalım. Hayata mutlu bakalım iyi düşünelim ki başımıza iyi şeyler gelsin.
   Herkese iyi ve mutlu bir hafta diliyorum. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur.


  Sevgilerimle,
Funda Dikmen


                                                  

                                           BAKIŞ AÇISI
                                                                                             
                                                                                    Kendi çektiğim fotoğraflarım..




                                                                                  
























14 Ekim 2012 Pazar

 




  
   Merhaba Dostlarım,

   Bugün "Pazar Dokunuşu" köşemiz yayın hayatına başlamış bulunmaktadır. Bu köşede, Zeki Dikmen yazılarıyla her pazar sizlerle buluşacak.Hikayeyi bir solukta okuyacak ve devamını sabırsızlıkla bekleyeceksiniz.Hepinize keyifli dakikalar diliyorum.

   "Damak Tadı" köşemizde bugünkü tarifimiz sevgili kuzenim Benay Palabıyık Işık'tan.Katkılarından dolayı Benay'a çok teşekkür ediyorum. Afiyet olsun..



 Sevgilerimle,
Funda dikmen







DAMAK TADI

BENAY'IN KURABİYESİ

GEREKLİ MALZEMELER :

  • 1 yumurta
  • 1 küçük su bardağı şeker
  • 1 küçük su bardağı pudra şekeri
  • yarım bardak sıvı yağ
  • yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım bardak yoğurt
  • Kulak memesi kıvamı olana kadar un
YAPILIŞI : Bütün malzemeleri bir araya getirip iyice yoğurun. Elinize yapışmayacağı kıvama gelene kadar un koyup biraz beklemeye alın.Sonra şeklinizi verip 170 derecelik fırında çok kısa bir süre pişirip çıkartın..

PÜF NOKTASI : Önemli olan biraz hamurunuzun dinlenmiş olmasıdır. Kullanacağınız Pudra Şekeri kurabiyenizin yumuşak olmasını sağlamaktadır.