hayata dair her şey..

hayata dair her şey..


Pratik Bilgiler..




LEKELER İÇİN PRATİK BİLGİLER

Sihirli Leke Çıkarıcı :

Yünlü, pamuklu, ipek kumaşlar için elinizin altında sihirli bir leke çıkartıcı var. Kuru fasulyenin haşlama suyu, içine tuz katılmadığı taktirde mükemmel bir temizleyicidir..

Alçı Lekesi :

Ilık sirkeye batırılmış bir bezle silin..

Alkol Lekesi :

Giysi Üzerinde : Şampuanlayınız sonra beyaz ispirto ile tampon yapınız..
Cilalı Ahşap Üzerinde : Lekeli yerleri bir mantar tıpasıyla silin veya terebentinle ıslatın, sonra parlatın..
Masif Ahşap Üzerinde : Eter veya benzinle temizleyebilirsiniz. Leke çok inatçıysa, çakmak benzinini deneyiniz..

Altın Temizliği :

Bir litre suya 15 gr. sabun rendesi ve 100 gr. amonyak ilave edin. Temizlemek istediğiniz altın eşyalarınızı bu karışımın içinde ½ saat kadar bırakın. Sonra, soğuk suyla çalkalayın ve bir deri parçasıyla temizleyin..



 YEMEK VE MUTFAK İÇİN PRATİK BİLGİLER

  • Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz..
  • Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır..
  • Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz; kaynayan şeker suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır. Yahut ayvaları önceden pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı,hafif ateşte iki saat pişirmelidir. O zaman rengi güzel olacaktır..
  • Yemeğe bütün olarak koyacağınız arpacık soğanının dağılmaması için soğanları kabuğu ile kaynar suda bir dakika kaynattıktan sonra soyup pişireceğiniz yemeğin tenceresine koyunuz..
  • Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun..
  • Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin..
  • Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın. Ayrıca balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe ya da kırmızı renkte olmalıdır..
  • Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin..








Hiç yorum yok: