hayata dair her şey..

hayata dair her şey..


16 Ekim 2012 Salı





     Herkese Merhaba,
    
     İki kalas bir heves..Haldun Taner böyle tarif etmiş tiyatroyu.Elbette bu tanım yaptıkları sanatın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya yetmiyor. Ama bunu söyleyebilecek kadar mütevaziler.O kadar aşıklar ki yaptıkları işe herşeye rağmen yılmadan devam etmişler.Zaten yıllarca para kazanamadan, birçok zorlukla mücadele ederek yapılan bir sanat aşksız yapılabilir mi?
    Eskiden tiyatrocuya kız bile vermezlermiş.Bu kadar saygın bir sanatı icra eden,saygın bir sanatçısınız ve kız vermiyorlar.Cebinizde para yok,sıkıntı içindesiniz,rahatsızsınız ya da bir acı kaybınız var ; ama her akşam insanların  karşısına çıkıp oynamak zorundasınız.Sahneye çıktığınızda hiçbir şey yokmuş gibi oynamak ne kadar zordur.Düşünün montaj yok, tekrarlama şansınız yok,ezberleyemedim yarın oynayalım deme lüksünüz hiç yok. Güçlü oyunculuk,ezber kabiliyeti,sabır,fedakarlık ve aşk eşittir tiyatro. Elbette bütün mesleklere saygımız var,hepsinin zor yanları var ;ama sanatçı olmak hele tiyatro sanatçısı olmak öyle kolay değil.
     Atatürk'ün dediği gibi   "Hepiniz milletvekili olabilirsiniz , bakan olabilirsiniz...  Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız."               
     Böyle fedakar,işine aşkla bağlı saygın tiyatro sanatçılarımızı ayakta alkışlıyorum.


 Sevgilerimle,
Funda Dikmen




















EROL GÜNAYDIN USTAYA SAYGILARIMLA..

 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: