hayata dair her şey..

hayata dair her şey..


22 Kasım 2012 Perşembe

Damak Tadı




16.11.2012

*BU TARİF BENDEN*

ISLAK KEK

GEREKLİ MALZEMELER :

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • aldığı kadar un ( çok koyu olmasın )
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI : Bir kapta önce 4 yumurtayı ve şekeri çırpın. Sonra kakao ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan büyük bir bardak ayırın. Kalan karışıma sıvıyağ ve ayrı bir yerde karıştırdığınız un ve kabartma tozu karışımını ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 40 dakika pişirin. Kek sıcakken ayırdığınız bir bardak karışımı üzerine dökün. Afiyet olsun..



*********************************************************************



14.11.2012

*KİTAPTAN BİR TARİF*

ZEYTİNLİ YAYMA BÖREK

GEREKLİ MALZEMELER :

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 3 adet orta boy domates ( küp doğranmış )
  • 4 adet çarliston biber ( ince doğranmış )
  • tuz
  • üzerine ; haşhaş tohumu
YAPILIŞI : Bir kapta yumurta , yoğurt , un , yağ ve kabartma tozunu çırpın.
Dilimlenmiş siyah zeytin , domates , biber ve tuz ekleyin. Bir kaşık ile bütün
malzemeleri birbirine yedirin. 32 cm. çapındaki yağlanmış fırın tepsisine
yayın. Üzerine haşhaş serpin. 175 derecede 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun..



************************************************************************



02.11.2012

*LALE'NİN TARİFİ*

KÖSTEBEK PASTA

GEREKLİ MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN :
  • 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN :
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI : Pandispanya kek piştikten sonra ılıkken Ajda Çay bardağı ile yuvarlak şekiller kesilir üzerine 1 bardak soğuk süt ve krema ile hazırlanan cevizli (ceviz tercihe bağlıdır) krem şanti kaşıkla dondurma gibi döşenir en son kesilen pandispanyadan kalan kek parçacıkları rondoda toz haline getirilir ve krem şanti üzerine bulanır

PÜF NOKTASI : Sevgi katmayı unutmayınız :)



*********************************************************************



31.10.2012

*LALE'NİN TARİFİ*

SÜTLÜ İRMİK

GEREKLİ MALZEMELER :
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 lt.süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • hindistancevizi
YAPILIŞI : 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve üzerine 1 lt süt ilave edilir vanilya haricindeki malzemeler de süte karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir. En son kaynama noktasına gelince 1 paket vanilya ve hindistan cevizi eklenerek ıslatılmış kek kalıbına ya da borcama dökülerek mevsim meyvalarıyla süslenir.



************************************************************************



27.10.2012

*ESRA'NIN TARİFİ*

PİZZA

GEREKLİ MALZEMELER :

  • 1 su bardağı ılık su (3/4)
  • 1 su bardağı ılık süt (3/4)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığından az şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardağa yakın sıvıyağ
  • aldığı kadar un
  • mantar , domates , biber , sucuk , sosis , salam , mısır , zeytin
  • kaşar peyniri
SOSU : Bir kapta salça , ketçap , tuz , bir yemek kaşığı sıvıyağdan oluşan karışımı hazırla.

YAPILIŞI : Malzemelerin hepsini yoğur kulak memesi kıvamına gelen hamuru kabarması için yarım saat dinlendir. Diğer taraftan üzerine konacak malzemeleri hazırla. Hamuru merdaneyle bir parmak inceliğinde aç ve tepsiye yaydır. Üzerine sosunu gezdir. Onun üzerine bütün malzemeleri koy.
Fırına ver ve 200* C nin üzerinde pişir. Üzerine rendelenmiş kaşarı serp biraz daha pişir.

NOT : Önce salam,sucuk,sosis,biber gibi malzemeleri diz ; sonra mantar , domates ve zeytin gibi malzemeleri diz.



*************************************************************************



22.10.2012

*LALE'NİN TARİFİ*


EKLER PASTA

GEREKLİ MALZEMELER :

  • 1 paket kedi dili
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 lt. süt
YAPILIŞI : Kedi dilleri süt ile ıslatılarak 1 sıra dizilir.
Bir su bardağı süt ile 1 paket krem şanti çırpılarak
kaşıkla kedi dillerinin üzerine sürülür.Üzerine 1 sıra
daha süt ile ıslatılan kedi dilleri koyulur.En son kat
için 2 su bardağı süt ile çikolata sosu hazırlanır
soğuduktan sonra kaşıkla kedi dillerinin üzerine
sürülüp hindistan cevizi ile süslenir.

********************************************************************



17.10.2012

*BURCU'NUN TARİFİ*

TİRAMİSU

GEREKLİ MALZEMELER :

  • yarım kg süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı un
YAPILIŞI :
Bunları orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişir.
Ocaktan alıp , 1 paket labneyi ilave edip mikserle çırp ılınmaya bırak.
1 paket pastapan kakaolu keki ,
2 tatlı kaşığı nescafe, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1.5 kahve
fincanı su ile hafifçe ıslat.Ilınmış kremayı kekin arasına ve üzerine eşit şekilde sür.Buzdolabında soğumaya bırak , servis yapmadan önce üzerine kakao serp.


***********************************************************************



14.10.2012
 
*BENAY'IN TARİFİ*

KURABİYE
GEREKLİ MALZEMELER :
  • 1 yumurta
  • 1 küçük su bardağı şeker
  • 1 küçük su bardağı pudra şekeri
  • yarım bardak sıvı yağ
  • yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım bardak yoğurt
  • Kulak memesi kıvamı olana kadar un
YAPILIŞI : Bütün malzemeleri bir araya getirip iyice
yoğurun. Elinize yapışmayacağı kıvama gelene kadar un koyup biraz beklemeye alın.
Sonra şeklinizi verip 170 derecelik fırında çok
kısa bir süre pişirip çıkartın..

PÜF NOKTASI : Önemli olan biraz hamurunuzun düzenlenmiş olmasıdır.Kullanacağınız Pudra Şekeri kurabiyenizin yumuşak olmasını sağlamaktadır.



*************************************************************************



12.10.2012

*LALE'NİN TARİFİ*

POĞAÇA

GEREKLİ MALZEMELER :
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın tamamı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • alabildiğince un
ÜZERİ İÇİN : 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI: maya toz şeker ve süt eritilir üzerine 1 yumurta sıvıyağ ve tuz ilave edilir çok az un ile karıştırılarak margarin katılır yavaş yavaş un takviyesiyle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat mayalanmaya bırakılır cevizden büyük toplar yapıp üzerine parmakla bastırılır en son yumurta sarısı sürüp çatalla çizilir 175 derecede 20 dakika pişirilip afiyetle yenir.

PÜF NOKTASI : un yavaş yavaş ilave edilir birde sıcakken tüketilir gerçek adı pastane poğaçası'dır.











Hiç yorum yok: