hayata dair her şey..

hayata dair her şey..


10 Temmuz 2013 Çarşamba

Damak Tadı..





05.07.2013

*BU TARİF ALMANYA'DAN AHMET ABİMDEN*
BİR ÖNCEKİ TARİFİNDE BAHSETTİĞİ TAYLAND SALÇASI

TAYLAND SALÇASI

GEREKLİ MALZEMELER :

BİR KAVANOZ İÇİN
  • 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
  • 2 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı küçük ıstakoz ezmesi yada kurutulmuş kerevit ezmesi
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 12 adet taze acı biber (ince kıyılacak)
  • 2 yemek kaşığı yağ (fındık yağı tercih edilebilir)
  • limon otu ve kafir limon yaprağı (bunların yerine organik yeşil limon ve olgun limon kabuğu rendesi kullanılabilir)
  • 12 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı taze kişkiş kökü
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı kurkuma
  • 3 çay kaşığı toz biber
YAPILIŞI : Önce tohum halindeki kişniş, kimyon, karabiber kızgın tavada kokuları çıkana kadar kızdırılır. Daha sonra diğer tüm malzemelerle beraber robotta çekilir. İsteğe göre 4 yemek kaşığı biber yada domates salçasıyla karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Baharatı çok gelirse (yani damak tadına göre değişir) salça miktarı arttırılabilir. Afiyet olsun..


*******************************************************************



23.06.2013

*BU TARİF ALMANYA'DAN AHMET ABİMDEN*

KEREVİTLİ KARA MERCİMEK

GEREKLİ MALZEMELER :
  • Taze soğan
  • Taze kişniş kökü
  • Limon otu
  • 1 adet mango
  • Tayland salçası
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Zencefil
  • Kefir limon yaprağı(alternatif limon kabuğu)
  • Hindistan cevizi sütü(kutu)
  • Tavuk suyu
  • Kerevit
  • Kara mercimek
 



























YAPILIŞI : Kara mercimeği yıkayıp kaynar suya atalım. 3 dakika kara suyu çıkana kadar kaynatalım. Daha sonra süzüp soğuk suyla yıkayalım. Kıyılan soğan, sarımsak, kişniş kökü ve zencefili tencerede 3 dakika kavuralım. Tayland salçası katıp 1 dakika daha kavuralım. Bir kutu hindistancevizi sütü ve bir o kadar da tavuk suyu ilave edelim. Kefir limon yaprağı, ezilmiş limon otu ve mercimeği ekleyip kapağı kapatalım. Mercimek yumuşayana dek fakat dağılmayacak dişe değecek kadar 15-20 dakika kaynatalım. Yan tarafta bir tavada kerevitleri çıtır hale getirip yemeğe ekleyelim. Servis ederken üzerini ince kıyılmış taze soğan, taze kişniş ve küp şeklinde doğranmış mango ile süsleyelim. Afiyet olsun..



*******************************************************************



21.05.2013

BADEMLİ MUHALLEBİ

GEREKLİ MALZEMELER :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr. kabuksuz badem
  • 100 gr. antep fıstığı
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
YAPILIŞI : Önce bademleri sıcak suda haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra bademleri ve antep fıstıklarını robottan geçirelim. Sütü ve pirinç ununu tencereye koyup karıştıralım. Toz haline getirdiğimiz bademleri ve antep fıstıklarını, şekeri ve hindistancevizini de ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra kaselere doldurup üzerini süsleyelim. Soğuk servis edelim. Afiyet olsun..








Hiç yorum yok: