05.07.2013
*BU TARİF ALMANYA'DAN AHMET ABİMDEN*
BİR ÖNCEKİ TARİFİNDE BAHSETTİĞİ TAYLAND SALÇASI
TAYLAND SALÇASI
GEREKLİ MALZEMELER :
BİR KAVANOZ İÇİN
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 2 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı küçük ıstakoz ezmesi yada kurutulmuş kerevit ezmesi
- 1 çay kaşığı muskat
- 12 adet taze acı biber (ince kıyılacak)
- 2 yemek kaşığı yağ (fındık yağı tercih edilebilir)
- limon otu ve kafir limon yaprağı (bunların yerine organik yeşil limon ve olgun limon kabuğu rendesi kullanılabilir)
- 12 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı taze kişkiş kökü
- 2 yemek kaşığı taze kişniş
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı kurkuma
- 3 çay kaşığı toz biber
*******************************************************************
23.06.2013
*BU TARİF ALMANYA'DAN AHMET ABİMDEN*
KEREVİTLİ KARA MERCİMEK
GEREKLİ MALZEMELER :
- Taze soğan
- Taze kişniş kökü
- Limon otu
- 1 adet mango
- Tayland salçası
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Zencefil
- Kefir limon yaprağı(alternatif limon kabuğu)
- Hindistan cevizi sütü(kutu)
- Tavuk suyu
- Kerevit
- Kara mercimek
YAPILIŞI : Kara mercimeği yıkayıp kaynar suya atalım. 3 dakika kara suyu çıkana kadar kaynatalım. Daha sonra süzüp soğuk suyla yıkayalım. Kıyılan soğan, sarımsak, kişniş kökü ve zencefili tencerede 3 dakika kavuralım. Tayland salçası katıp 1 dakika daha kavuralım. Bir kutu hindistancevizi sütü ve bir o kadar da tavuk suyu ilave edelim. Kefir limon yaprağı, ezilmiş limon otu ve mercimeği ekleyip kapağı kapatalım. Mercimek yumuşayana dek fakat dağılmayacak dişe değecek kadar 15-20 dakika kaynatalım. Yan tarafta bir tavada kerevitleri çıtır hale getirip yemeğe ekleyelim. Servis ederken üzerini ince kıyılmış taze soğan, taze kişniş ve küp şeklinde doğranmış mango ile süsleyelim. Afiyet olsun..
*******************************************************************
21.05.2013
BADEMLİ MUHALLEBİ
GEREKLİ MALZEMELER :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 100 gr. kabuksuz badem
- 100 gr. antep fıstığı
- 4 çorba kaşığı pirinç unu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder