hayata dair her şey..

hayata dair her şey..


12 Ekim 2012 Cuma



   
    


    Merhaba Dostlarım,

Bugün "Nostalji Rüzgarı" köşemiz yayın hayatına başlamış bulunmaktadır. Bu köşede, Reyhan Tolga Poşpoş yazılarıyla her cuma sizlerle buluşacak.
Tadı damağınızda kalacak ve cuma günlerini sabırsızlıkla bekleyeceksiniz.
Hepinize keyifli dakikalar diliyorum.
     
      Sizler için bir başka köşe daha hazırladım.Birbirinden lezzetli yemek tariflerinin bulunduğu "Damak Tadı" köşemiz.
Bugünkü ilk tarifimiz canım dostum Lale Akırmak Şentürk'ten. Katkılarından dolayı Lale'ye çok teşekkür ediyorum. Afiyet olsun..

 

Sevgilerimle,
Funda dikmen



DAMAK TADI

LALE'NİN POĞAÇASI

GEREKLİ MALZEMELER :
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın tamamı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • alabildiğince un
ÜZERİ İÇİN : 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI: maya toz şeker ve süt eritilir üzerine 1 yumurta sıvıyağ ve tuz ilave edilir çok az un ile karıştırılarak margarin katılır yavaş yavaş un takviyesiyle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat mayalanmaya bırakılır cevizden büyük toplar yapıp üzerine parmakla bastırılır en son yumurta sarısı sürüp çatalla çizilir 175 derecede 20 dakika pişirilip afiyetle yenir.

PÜF NOKTASI : un yavaş yavaş ilave edilir birde sıcakken tüketilir gerçek adı pastane poğaçası'dır.


                                                                                                                  BAKIŞ AÇISI

                                                                                                   Kendi çektiğim fotoğraflarım..



  
     

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel :)

Oya Avcılar

Hakan Şınık dedi ki...

Ha bunu biz yapcaaaz, hmmm annadım ama sen yapıp da takipçilere ikram etsen yıklır bu blog :)