Merhaba Dostlarım,
Bugün "Nostalji Rüzgarı" köşemiz yayın hayatına başlamış bulunmaktadır. Bu köşede, Reyhan Tolga Poşpoş yazılarıyla her cuma sizlerle buluşacak.
Tadı damağınızda kalacak ve cuma günlerini sabırsızlıkla bekleyeceksiniz.
Hepinize keyifli dakikalar diliyorum.
Sizler için bir başka köşe daha hazırladım.Birbirinden lezzetli yemek tariflerinin bulunduğu "Damak Tadı" köşemiz.
Bugünkü ilk tarifimiz canım dostum Lale Akırmak Şentürk'ten. Katkılarından dolayı Lale'ye çok teşekkür ediyorum. Afiyet olsun..
Sevgilerimle,
Funda dikmen
DAMAK TADI
LALE'NİN POĞAÇASI
GEREKLİ MALZEMELER :
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurtanın tamamı
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım paket oda sıcaklığında margarin
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- alabildiğince un
YAPILIŞI: maya toz şeker ve süt eritilir üzerine 1 yumurta sıvıyağ ve tuz ilave edilir çok az un ile karıştırılarak margarin katılır yavaş yavaş un takviyesiyle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat mayalanmaya bırakılır cevizden büyük toplar yapıp üzerine parmakla bastırılır en son yumurta sarısı sürüp çatalla çizilir 175 derecede 20 dakika pişirilip afiyetle yenir.
PÜF NOKTASI : un yavaş yavaş ilave edilir birde sıcakken tüketilir gerçek adı pastane poğaçası'dır.
BAKIŞ AÇISI
Kendi çektiğim fotoğraflarım..
2 yorum:
Çok güzel :)
Oya Avcılar
Ha bunu biz yapcaaaz, hmmm annadım ama sen yapıp da takipçilere ikram etsen yıklır bu blog :)
Yorum Gönder